Wijnactie

Prachtige wijnen ten bate van de Roparun

Team 92 Binnenmaas run for life presenteert: drie schitterende wijnen ten bate van de Roparun een

  1. Marquis de Saint Félix Merlot (rode wijn)
  2. Marquis de Saint Félix Chardonnay Sauvignon (witte wijn)
  3. Marquis de Saint Félix Rosé de Syrah (rosé)

Château de l’Horte maakt wijnen die bedoeld zijn voor een breed publiek. De wijnen zijn toegankelijk, jong drinkbaar en hebben ook bewaarpotentieel. Getracht wordt om zoveel mogelijk uit het unieke Terroir te halen, zodat er frisse, complexe wijnen gemaakt worden die vooral veel fruit in zich hebben aangevuld met de unieke karakteristieken van de Languedoc: volle, smakelijke wijnen, barstensvol fruit met een toegankelijke smaak.

De wijnen worden gemaakt door top wijnmaker Jean Pierre Biard. Traditie combineert hij met de moderne technieken van deze tijd. Het gebruik van temperatuur gecontroleerde cuves en de allerbeste kwaliteit wijnvaten zijn een standaard op Château de l’Horte.

Strenge selectie van de handgeplukte druiven zorgt ervoor dat alleen het beste in de flessen komt. Voor sommige van de AOC wijnen worden splinternieuwe eiken wijnvaten gebruikt, gemaakt van de beste soorten eikenhout uit verschillende Franse regio’s. De vaten worden gemaakt in de Bourgogne. Deze topkwaliteit vaten worden gebruikt in de maten 225 Ltr, 400 Ltr en 600 Ltr. In de vaten gaat exact dezelfde wijn, door unieke invloed van iedere afzonderlijke inhoudsmaat van het wijnvat ontstaan er drie verschillende type wijnen, van hetzelfde sap. Deze worden met elkaar vermengd in bepaalde verhoudingen, en zo ontstaan er unieke wijnen. Deze methode van wijnbereiding is uniek in de Languedoc.

kijk voor meer informatie op: www.chateaudelhorte.com


Marquis de Saint Félix Merlot

Een volle rode wijn gemaakt van de bekende druivensoort Merlot. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt zodra ze meer dan rijp zijn, daardoor krijg je de meest geconcentreerde sap en een diepe kleur. Hier door krijg je de volle smaak van cassis, een lichte kruidige smaak en een mooie lange afdronk met veel smaak. Een heerlijke wijn om zo te drinken of bij een pasta gerecht.

Prijs per fles € 7,00
Prijs per doos € 39,00 (6 st.)


Marquis de Saint Félix Chardonnay Sauvignon

Frisse droge witte wijn, gemaakt van Sauvignon Blanc en Chardonnay. Erg lekker bij gerechten met vis, pittige Oosterse gerechten of als aperitief. Op het Domaine wordt deze wijn geschonken bij een traditioneel plukkersgerecht bestaande uit tagliatelle met zalm, room en doperwtjes.


Prijs per fles € 7,00
Prijs per doos € 39,00 (6 st.)

Marquis de Saint Félix Rosé de Syrah

Soepele fruitige droge rosé. Gemaakt van de druivensoorten Syrah en Grenache Grise. Een goede wijn om licht gekoeld te drinken als aperitief, bij salades of kleine gerechten. Ook bij gerechten met vis is deze wijn erg lekker. De bekende Nederlandse wijnschrijvers zijn zeer lovend over deze soepele en lichte rosé!


Prijs per fles € 7,00
Prijs per doos € 39,00 (6 st.)